Van Asch Van Wijckskade

Aanvang werkzaamheden Van Asch Van Wijckskade

In week 2 - 2022 start Van den Heuvel met brossaneringswerkzaamheden aan de Van Asch Van Wijckskade in Utrecht. Gedurende een kleine drie maanden vervangen wij in deze straat de gasleiding in opdracht van netbeheerders Stedin. Op deze manier bent u de komende jaren verzekerd van een betrouwbare energievoorziening.


Wij starten in de Van Asch Van Wijckstraat en werken richting de Plompetorengracht. Onze werkzaamheden voeren wij gefasseerd uit. De werkzaamheden zullen helaas tot enige overlast zorgen. Kabels en leidingen liggen veelal in het trottoir. Vanwege de graafwerkzaamheden zullen deze tijdelijk niet begaanbaar zijn. Woningen en panden blijven bereikbaar door middel van loopbruggen. Doordat wij een gedeelte van de weg afzetten, is er gedurende deze periode minder parkeerruimte beschikbaar. Op deze manier kunnen wij veilig werken. Parkeerverboden worden twee weken voor de start van de werkzaamheden bekend gemaakt door middel van verkeersborden. Op deze manier heeft u ruimschoots de tijd om uw voertuig te verplaatsen. Wanneer een voertuig toch nog geparkeerd staat op de aangekondigde datum zal deze weggesleept worden door gemeente Utrecht.


Bewoners worden tijdig per brief geïnformeerd wanneer we in de buurt zijn. Wanneer u vragen heeft, kunt u onze monteurs aanspreken. Als zij u niet verder kunnen helpen staat onze uitvoerder of omgevingsmanager altijd voor u klaar.


Verkeersomleiding

De beperkte ruimte op de Van Asch Van Wijckskade in combinatie met onze graafwerkzaamheden en benodigde werkruimte zorgt ervoor dat wij straten in zijn geheel (gefaseerd) gaan afsluiten. Om dit in goede banen te leiden hebben wij een verkeersplan laten opstellen en dit door gemeente Utrecht laten beoordelen. Twee weken voor de start van het project zullen wij al vooraankondigingen plaatsen van deze omleiding.


In de eerste fase is de  Van Asch Van Wijckskade langs de Stadsbuitengracht niet toegankelijk voor verkeer (uitgezonderd voetgangers). Verkeer wordt dan omgeleid via de Lange Lauwerstraat en kan de Van Asch Van Wijckskade weer in ter hoogte van het St. Gregoriuscollege. Na de eerste maand wordt er een grotere omleiding ingezet. Verkeer ten noorden van de Van Asch van Wijckskade zal worden omgeleid via de Noorderstraat en Weerdsingel O.Z. Verkeer ten zuiden van de Van Asch van Wijckskade wordt omgeleid via de Wijde Begijnenstraat, Breedstraat en Predikherenhof.


De verkeerstekeningen zullen twee weken voorafgaand aan het ingaan van de verkeersmaatregelen op deze website worden gepubliceerd om verwarring te voorkomen. Op deze manier houden wij iedereen op de hoogte van de actuele situatie.


Tijdens het project 'Breedstraat' zullen wij u op de hoogte houden van de voortgang en wat voor invloed het heeft op uw buurt. Kom daarom regelmatig een kijkje nemen op deze website!


In de tussentijd kunt u in de FAQ meer informatie vinden over onze werkzaamheden en hoe u zich kunt voorbereiden op toekomstige, tijdelijke onderbrekingen van gas en water.

Vragen?

Wanneer u vragen of opmerking heeft naar aanleiding van dit bericht, kunt u onderstaand contactformulier invullen. Wij doen ons best om uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.