Breedstraat

Sanering water- en gasleidingen 'Breedstraat'

Van den Heuvel vernieuwt in opdracht van Stedin en Vitens de gas- en waterleidingen in de omgeving van de Breedstraat. Het werkgebied beslaat een deel van de Breedstraat, de Jacobijnenstraat, het Jacobskerkhof, de Van Asch Van Wijckskade en de Varkenmarkt. Het doel van dit project is de leveringszekerheid van de water- en gasvoorziening voor de toekomst te borgen. Dit doen we door de bestaande hoofdleidingen en, waar nodig, de aansluitleidingen te vernieuwen.

Wanneer vinden de werkzaamheden plaats?

De werkzaamheden starten week 2 - 2022 en duren ongeveer vijf maanden. Hierover heeft u hoogstwaarschijnlijk per brief een vooraankondiging over ontvangen. Wij starten onze werkzaamheden op de Van Asch Van Wijckskade. Achtereenvolgens werken wij op de Breedstraat, Jacobijnenstraat, Jacobskerkhof en tot slot de Varkenmarkt. Wanneer wij dichter in de buurt komen met onze werkzaamheden, krijgen aanwonenden een brief met meer informatie over de werkzaamheden.


Wat merkt u van de werkzaamheden?

Voor het verwijderen en de aanleg van de kabels en leidingen verrichten wij voornamelijk graafwerkzaamheden in de trottoirs. Omdat er in de binnenstad slechts beperkt ruimte is, worden straten vaak per fase afgesloten. Zo kunnen wij de werkzaamheden veilig uitvoeren. Dit betekent in de praktijk dat openbare parkeerplaatsen soms tijdelijk buiten gebruik worden gesteld en motor- en fietsverkeer wordt omgeleid. Parkeerverboden worden twee weken vooraf kenbaar gemaakt. Op het moment dat er toch een voertuig binnen een parkeerverbod staat dan zal de gemeente Utrecht deze wegslepen. Woningen blijven altijd bereikbaar. Bijvoorbeeld door middel van loopbruggen met railing. Heeft u een handicap of beperking en speciale wensen, neem gerust contact met ons op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.


Opslagterrein Lange Lauwerstraat

Voor onze werkzaamheden richten wij een centraal opslagterrein in. Dit opslagterrein is gelegen op de kruising van de Lange Lauwerstraat en de Van Asch Van Wijckstraat. Op het plein naast Lange Lauwerstraat 26 zullen wij gedurende dit project een opslagcontainer en schaftwagen plaatsen binnen het hekwerk. Bevoorrading vindt uitsluitend plaats buiten spitstijden (tussen 09.00 en 15.00 uur). Omwonenden ontvangen hierover een extra brief met aanvullende informatie.

Vragen?

Neem contact met ons op!

Giovanni Kruijf, Omgevingsmanager

06 - 12 60 75 17

g.kruijf@heuvelgroep.nl


Arnold van den Brink, Uitvoerder

06 - 13 74 71 88

a.v.d.brink@heuvelgroep.nl

Vragen? Check onze FAQ!

Komt u er niet uit? Neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Meterkast

Tijdens de werkzaamheden zullen onze monteurs soms in de meterkast willen kijken of hier handelingen moeten verrichten. Onze monteurs kunnen zich legitimeren met een bedrijfspas. Vraagt u hier gerust naar.  


Inritten

Op het moment dat er een inrit gepasseerd dient te worden dan wordt de exacte datum en tijdstip met de eigenaar en/of gebruikers afgestemd, zodat u zo min mogelijk overlast ervaart.


Opslag van materiaal en materieel

Voorafgaand en gedurende onze werkzaamheden slaan wij bij u in de buurt materialen op. Hiervoor hebben wij een centraal opslagterrein ingericht aan de Tigrisdreef, ter hoogte van de kruising met de Hanoidreef en Maniladreef.


Leveringsonderbrekingen

Tijdens de werkzaamheden kunt u te maken krijgen met geplande leveringsonderbrekingen. Bij werkzaamheden aan de hoofdleidingen worden klanten door de netbeheerder vooraf per brief geïnformeerd over de geplande onderbreking. Onderbrekingen door werkzaamheden aan de aansluitleidingen worden door onze eigen monteurs met de klant afgestemd.


Corona en werkzaamheden

Al onze medewerkers werken volgens de hygiëne- en veiligheidsvoorschriften van het RIVM. Wij willen u vragen deze ook in acht te nemen. Houd minimaal 1,5 meter afstand van onze monteurs. Spreek ze alleen aan als het echt nodig is. Zo kunnen zij hun werk veilig uitvoeren.

Downloads

Review

Bent u tevreden of heeft u juist een minder goede ervaring gehad? Laat het ons weten. Reviews gebruiken wij voor het monitoren en verbeteren van onze dienstverlening. Persoonsgegevens zullen niet gepubliceerd of extern gedeeld worden zonder uitdrukkelijke toestemming.

Sterren

Contactformulier

Heeft u een vraag of opmerking over onze werkzaamheden? Wij horen het graag.